Какво прави Azure Active Directory?
Какво прави Azure Active Directory?

Видео: Какво прави Azure Active Directory?

Видео: Какво прави Azure Active Directory?
Видео: Идеология и архитектура Azure AD. 2024, Може
Anonim

Azure Active Directory (известен още като Azure AD ) е напълно управлявана услуга за множество наематели от Microsoft, която предлага възможности за идентичност и достъп за приложения, работещи в Microsoft Лазурно и за приложения, работещи в локална среда. Azure AD може да бъде и само за организация директория обслужване.

Също така попитах каква е ползата от Azure Active Directory?

Azure Active Directory ( Azure AD ) е базираната в облак услуга на Microsoft за управление на идентичност и достъп, която помага на служителите ви да влизат и имат достъп до ресурси в: Външни ресурси, като например Microsoft Office 365, Лазурно портал и хиляди други SaaS приложения.

Човек може също да попита каква е разликата между Active Directory и Azure Active Directory? Първо, трябва да знаете, че Windows Server Active Directory не е проектиран да управлява уеб-базирани услуги. Azure Active Directory , от друга страна, е проектиран да поддържа уеб-базирани услуги, които използват REST (REpresentational State Transfer) API интерфейси за Office 365, Salesforce.com и др.

Поради това може ли Azure да замени Active Directory?

За съжаление, краткият отговор на този въпрос е не. Azure AD не е а замяна за Active Directory . Azure Active Directory не е проектиран да бъде облачната версия на Active Directory . Това не е домейн контролер или a директория в облака, че ще предоставят точно същите възможности с АД.

Azure AD използва ли LDAP?

Azure AD го прави не поддържа протокола за лек достъп до директория ( LDAP ) протокол или защитен LDAP директно. Възможно е обаче да се активира Azure AD Услуги за домейни ( Azure AD DS) екземпляр на вашия Azure AD наемател с правилно конфигурирани групи за мрежова сигурност чрез Лазурно Работа в мрежа за постигане LDAP свързаност.

Препоръчано: