Ще бъде ли прекратен Microsoft Access?
Ще бъде ли прекратен Microsoft Access?

Видео: Ще бъде ли прекратен Microsoft Access?

Видео: Ще бъде ли прекратен Microsoft Access?
Видео: Access урок 1. Основы работы в Microsoft Access, понятие базы данных, основные принципы работы 2024, Може
Anonim

Microsoft обяви това Достъп уеб приложения и Достъп уеб бази данни в офис 365 и SharePoint Online се пенсионират. По-важно, Microsoft ще затворете всички останали Достъп -базирани уеб приложения и Достъп уеб бази данни до април 2018 г.

Имайки предвид това, премахва ли се Microsoft Access?

Ето защо сега е моментът за миграция MicrosoftAccess . След четири години в облака, Microsoft Access оттегля поддръжката за базирани на браузър бизнес приложения. Те могат да мигрират към базирана на облак платформа за изграждане на приложения или да се върнат към настолен или локален софтуер.

Освен това, има ли версия на Microsoft Access за Mac? Издател, Достъп , Visio, OneNote, FrontPage иGroove не съществуват за Mac . Там са Mac програми, които ще ви позволят да правите същите неща и в някои случаи могат да импортират вашите Microsoft файлове. MicrosoftAccess не е на разположение за Macversion.

Във връзка с това използва ли се все още Microsoft Access?

Microsoft Access Базите данни са Все още Популярен. През годините от средата на 90-те години до наши дни съм разработил много Microsoft ( ГОСПОЖИЦА ) Достъп приложения за бази данни за клиенти и за вътрешни проекти. Microsoft има SQL Server Express Edition, също безплатно изтегляне, което може да бъде използван за малки проекти.

Какво представлява Microsoft PowerApps?

PowerApps е инициатива на Microsoft което позволява на разработчиците и нетехническите потребители да създават мобилни приложения от избираеми шаблони. Целта на PowerApps е да се даде възможност на бизнес потребителите да изграждат нови възможности чрез приложения, без да се изисква да имат опит в кода.

Препоръчано: