Съдържание:

Какви са среди, поддържани от езика VBScript?
Какви са среди, поддържани от езика VBScript?

Видео: Какви са среди, поддържани от езика VBScript?

Видео: Какви са среди, поддържани от езика VBScript?
Видео: Understanding and Troubleshooting Windows Search and Indexing 2024, Може
Anonim

Среди, поддържащи VBScript

Предимно има 3 Среди където VBScript може да се изпълнява. Те включват: #1) IIS (Internet Information Server): Internet Information Server е уеб сървърът на Microsoft. #2) WSH (Windows Script Host): Windows Script Host е хостингът заобикаляща среда на операционната система Windows.

Хората също питат какво е езикът VBScript?

VBScript ("Microsoft Visual Basic Scripting Edition") е активен скрипт език разработено от Microsoft, което е моделирано на Visual Basic. Освен това, на VBScript хостинг средата може да се вгради в други програми чрез технологии като Microsoft Script Control (msscript. ocx).

Второ, къде се използва VBScript? VBScript е използван за придаване на функционалност и взаимодействие на уеб страниците. VBScript може да бъде използван за скриптове от страна на клиента. Ако VBS е използван за скриптове от страна на клиента, само Internet Explorer може да го интерпретира (надолу). VBScript е технология на Microsoft, която изисква IE на Microsoft.

Тогава VBScript е остарял?

Не, VBScript или VBA не е нито мъртъв, нито умиращ. VBScript , да не се бърка с VB (Visual Basic), е скриптов език. VBScript може да изглежда остаряло, а поддръжката за VBScript е прекратено, но все още се използва на много места. Администраторите на Windows може да открият, че е по-лесно да научат/пишат от Powershell скриптове.

Какво е VBScript с примери?

VBScript (Visual Basic Script) е разработен от Microsoft с цел разработване на динамични уеб страници. Това е скриптов език от страна на клиента като JavaScript. VBScript е лека версия на Microsoft Visual Basic. Синтаксисът на VBScript е много подобен на този на Visual Basic.

Препоръчано: