Можете ли да стартирате програми за Mac на Linux?
Можете ли да стартирате програми за Mac на Linux?

Видео: Можете ли да стартирате програми за Mac на Linux?

Видео: Можете ли да стартирате програми за Mac на Linux?
Видео: ЗАПУСК ЛЮБОЙ ОС С РАБОЧЕГО СТОЛА WINDOWS / ANDROID / MAC OS / LINUX / UBUNTU / VIRTUALBOX / ORACLE 2024, Може
Anonim

Най-надеждният начин за стартирайте Mac приложения са включени Linux е чрез виртуална машина. С безплатен хипервизор с отворен код приложение като VirtualBox, можеш да бягаш macOS на виртуално устройство на вашето Linux машина. Правилно инсталирана виртуализирана macOS среда ще тече всички macOS приложения без проблем.

Също така, мога ли да стартирам Mac софтуер на Linux?

2 отговора. вино може да бяга Windows приложения, но няма стабилен еквивалент, който позволява Mac приложения към бягай На Linux . Mac -На- Linux . Скъпи.

Знайте също, мога ли да инсталирам Xcode на Linux? И не, няма как стартирайте Xcode на Linux . Не можеш стартирайте Xcode на Linux машина.

По подобен начин може да попитате как да стартирам програма за Windows на Linux?

Първо, изтеглете Wine от вашия Linux разпределение софтуер хранилища. След като бъде инсталиран, можете да изтеглите.exe файлове за Windows приложения и щракнете двукратно върху тях бягай ги с вино. Можете също да опитате PlayOnLinux, изискан интерфейс над Wine, който ще ви помогне Инсталирай популярен Windows програми и игри.

Mac използва ли ядрото на Linux?

3 отговора. Mac OS е базирана на BSD кодова база, докато Linux е независима разработка на Unix-подобна система. Това означава, че тези системи са подобни, но не са двоично съвместими. Освен това, Mac OS има много приложения, които не са с отворен код и са изградени върху библиотеки, които не са с отворен код.

Препоръчано: