ProgressDialog е остарял ли?
ProgressDialog е остарял ли?

Видео: ProgressDialog е остарял ли?

Видео: ProgressDialog е остарял ли?
Видео: Start аndroid: Урок 67. Диалоги. ProgressDialog (Программирование под андроид) 2024, Може
Anonim

ProgressDialog Изгледът на може да бъде репликиран чрез поставяне на ProgressBar в AlertDialog. Все още можете да го използвате, но Android не иска да го използвате, затова е така отхвърлено.

Освен това защо ProgressDialog е отхвърлен?

" Оттеглено " се отнася до функции или елементи, които са в процес на замяна с по-нови. ProgressDialog е модален диалогов прозорец, който не позволява на потребителя да взаимодейства с приложението. Вместо да използвате този клас, трябва да използвате индикатор за напредък като ProgressBar, който може да бъде вграден в потребителския интерфейс на вашето приложение.

какво представлява диалоговият прозорец за напредък в Android? Android ProgressDialog е диалогов прозорец кутия/ диалогов прозорец прозорец, който показва напредък на задача. Диалог за напредъка на Android е почти същото като ProgressBar с изключение, че се показва като a диалогов прозорец кутия. За да се създаде a ProgressDialog за да покажем ProgressBar, трябва да го инстанцираме по този начин.

Тогава какво мога да използвам вместо ProgressDialog?

Можеш използване ProgressBar вместо ProgressDialog . Създайте ProgressBar в персонализиран диалогов прозорец с TextView и други джаджи, от които се нуждаете.

Каква е употребата на лентата за напредък в Android?

В Android , ProgressBar се използва за показване на състоянието на извършената работа като анализиране на състоянието на работа или изтегляне на файл и т.н. В Android , по подразбиране a лента за напредък ще се покаже като въртящо се колело, но ако искаме да се показва като хоризонтално бар тогава трябва използване атрибут стил като хоризонтален.

Препоръчано: