Какво представлява модулът azure PowerShell?
Какво представлява модулът azure PowerShell?

Видео: Какво представлява модулът azure PowerShell?

Видео: Какво представлява модулът azure PowerShell?
Видео: Microsoft PowerShell for Beginners - Video 1 Learn PowerShell 2024, Може
Anonim

Azure PowerShell съдържа набори от модули които осигуряват множество командлета успявам лазурен с Windows PowerShell . Той ще изгради скриптове за автоматизация за лазурен ресурси. Можете да създавате скриптове за автоматизация за лазурен ресурси. Има два различни начина за управление лазурен ресурс чрез командлета.

Само така, какво е PowerShell в Azure?

Azure PowerShell е разширение на Windows PowerShell платформа и скриптов език, разработени, за да предоставят командлети за опростяване и автоматизиране на управлението на лазурен облачни услуги.

По същия начин, как да добавя модул azure PowerShell? За да започнете работа с Azure PowerShell , влезте с вашия лазурен акредитивни писма. Ако сте деактивирали модул автоматично зареждане, ръчно внос на модул с Импортиране - модул Аз. Заради начина на модул е структуриран, това може да отнеме няколко секунди. Ще трябва да повтаряте тези стъпки за всяко ново PowerShell сесия, която започвате.

Човек може също да попита защо се използва модул Azure PowerShell?

Azure PowerShell е основно ан разширение на Windows PowerShell . Позволява на Windows PowerShell контрол на потребителите Лазурни здрава функционалност. От командния ред, Azure PowerShell програмисти използване извикани предварително зададени скриптове командлета за изпълнение на сложни задачи като осигуряване на виртуални машини (VM) или създаване на облачни услуги.

Кои модули не са включени в Azure PowerShell?

  • Модул Azure System Manager.
  • Azure модул.
  • Модул Azure Resource Manager.
  • Модул Azure Profile.

Препоръчано: