Каква е разликата между createElement и cloneElement?
Каква е разликата между createElement и cloneElement?

Видео: Каква е разликата между createElement и cloneElement?

Видео: Каква е разликата между createElement и cloneElement?
Видео: Что такое BABEL и его настройка (2020) 2024, Може
Anonim

Каква е разликата между createElement и cloneElement ? JSX се предава на createElement и React го използва, за да направи React елементи. cloneElement се използва като част от заявка за клониране на компонент и предаване на нови реквизити.

Тогава какво прави реагира cloneElement?

В Реагирайте . cloneElement () функцията връща копие на определен елемент. Допълнителен реквизит и деца мога се предава във функцията. Вие би се използвайте тази функция, когато родителски компонент иска да добави или модифицира подпора(ите) на своите дъщерни елементи.

каква е разликата между PureComponent и компонент? Съставна част и PureComponent има един разлика PureComponent е абсолютно същото като Съставна част освен че обработва метода shouldComponentUpdate вместо вас. Когато реквизитите или състоянието се променят, PureComponent ще направи плитка сравнение както на реквизита, така и на състоянието.

Освен това, какво е връщане на createElement?

createElement () Създайте и връщане нов Реагирайте елемент от дадения тип. Аргументът тип мога бъде или низ с име на маркер (като 'div' или 'span'), a Реагирайте тип компонент (клас или функция), или a Реагирайте тип фрагмент. Код, написан с JSX ще да бъдат превърнати за използване Реагирайте . Виж Реагирайте Без JSX, за да научите повече.

Кога трябва да използвате Docomponentupdate?

Трябва ли ComponentUpdate ни позволява да кажем: актуализирайте само ако се променят реквизитите, които ви интересуват. Но имайте предвид, че може да причини големи проблеми, ако го настроите и забравите, защото вашият React компонент няма да се актуализира нормално. Така използване с повишено внимание. Най-често Използвайте Случай: Контролиране кога точно вашият компонент ще се изобрази отново.

Препоръчано: