Защо да използвате async await в JavaScript?
Защо да използвате async await в JavaScript?

Видео: Защо да използвате async await в JavaScript?

Видео: Защо да използвате async await в JavaScript?
Видео: Async Await in JavaScript Tutorial 2024, Може
Anonim

асинхронно функции използване имплицитно обещание да върне резултата му. Дори и да не върнете обещание изрично асинхронно функция гарантира, че вашият код се предава през обещание. чакам блокира изпълнението на кода в рамките на асинхронно функция, от която ( чакам изявление) е част. чакам винаги е за едно обещание.

Ето защо, защо използваме async и await в Javascript?

Async / Изчакай е създаден, за да опрости процеса на работа и писане на верижни обещания. Async функции връщат Promise. Ако функцията изведе грешка, обещанието ще бъде отхвърлено. Ако функцията върне стойност, обещанието ще бъде разрешено.

По подобен начин какво прави async в Javascript? В асинхронно декларацията на функцията дефинира an асинхронен функция - функция, която връща обект AsyncFunction. Асинхронен функциите работят в отделен ред от останалата част от кода чрез цикъла на събитията, връщайки имплицитно обещание като резултат.

Тук защо използваме async await?

чакам е използван за обаждане на а асинхронно функция и изчакайте да се разреши или отхвърли. Друго предимство на използвайки по-малък асинхронно функции е, че се принуждавате да мислите какви са асинхронно функции, които могат да се изпълняват паралелно. Ако кодът ви съдържа блокиращ код, по-добре е да го направите асинхронно функция.

Как да използвате async await JS?

В чакам Операторът се използва за изчакване на Promise. Може да се използва вътре в Async блокира само. Ключовата дума Изчакай прави JavaScript изчакайте, докато обещанието върне резултат. Трябва да се отбележи, че той прави само асинхронно изчакване на функционален блок, а не на цялото изпълнение на програмата.

Препоръчано: