Какво представлява веригата от инструменти на GNU ARM?
Какво представлява веригата от инструменти на GNU ARM?

Видео: Какво представлява веригата от инструменти на GNU ARM?

Видео: Какво представлява веригата от инструменти на GNU ARM?
Видео: Pascal и Delphi живы? / История / Популярность / Мифы / Возможности / Преимущества и недостатки 2024, Може
Anonim

В GNU Arm Вградени инструментална верига съдържа интегрирани и валидирани пакети, включващи ръка Вградени GCC компилатор, библиотеки и други GNU инструменти, необходими за разработване на софтуер на голи метали на устройства, базирани на ръка Процесори Cortex-M и Cortex-R.

Имайки предвид това, какво представлява GNU ARM embedded toolchain?

В GNU Embedded Toolchain за ръка е готов за използване пакет от инструменти с отворен код за насочване на програмиране на C, C++ и асембли ръка Семейство процесори Cortex-M и Cortex-R.

Впоследствие въпросът е как да инсталирате ARM toolchain на Windows? Инсталиране на ARM Toolchain за Windows

  1. Изтеглете и стартирайте инсталатора, за да инсталирате arm-none-eabi-gcc и arm-none-eabi-gdb. Изберете дестинационната папка по подразбиране: C:Program Files (x86)GNU Tools ARM Embedded8 2018-q4-major.
  2. Проверете дали използвате инсталираните версии arm-none-eabi-gcc и arm-none-eabi-gdb.

Следователно, какво представлява веригата от инструменти на GNU Autotools?

В GNU Autotools , известен още като GNU Build System е набор от инструменти за програмиране, предназначени да помогнат при правенето на пакети с изходен код, преносими към много Unix-подобни системи. Автоинструменти е част от Верига от инструменти на GNU и се използва широко в много безплатен софтуер и пакети с отворен код.

Какво е ARM none Eabi GCC?

ръка - нито един -линукс- gnueabi е веригата от инструменти, която може да бъде инсталирана в базирани на Debian системи с помощта на мениджър на пакети като apt (пакетът се нарича gcc - ръка -линукс- gnueabi ). Тази верига от инструменти е насочена към АРМ архитектура, няма доставчик, създава двоични файлове, които работят на операционната система Linux, и използва GNU EABI.

Препоръчано: