Как да активирам BitLocker в групови правила?
Как да активирам BitLocker в групови правила?

Видео: Как да активирам BitLocker в групови правила?

Видео: Как да активирам BitLocker в групови правила?
Видео: Secured-core: Server 2022 / Windows 11 Technology What is it? How to implement. 2024, Април
Anonim

Редактирайте Групова политика

Отидете до Конфигурация на компютъра > Административни шаблони > Компоненти на Windows > BitLocker Шифроване на диск > Дискове за операционна система. В десния прозорец щракнете двукратно върху „Изискване на допълнително удостоверяване при стартиране“и ще се отвори изскачащ прозорец.

По подобен начин може да попитате къде е BitLocker в груповата политика?

Групови правила на BitLocker настройките могат да бъдат достъпни с помощта на Local Групова политика Редактор и Групова политика Конзола за управление (GPMC) под Конфигурация на компютъра Административни шаблони Компоненти на Windows BitLocker Шифроване на диск.

Впоследствие въпросът е къде са настройките на BitLocker? Щракнете върху Старт, щракнете върху Контролен панел, щракнете върху Система и сигурност (ако елементите на контролния панел са изброени по категории) и след това щракнете върху BitLocker Шифроване на диск. В BitLocker Контролен панел на Drive Encryption, щракнете върху Управление BitLocker.

Точно така, как мога да отключа BitLocker без парола и ключ за възстановяване?

Стъпка 1: Изтеглете, инсталирайте и стартирайте M3 Възстановяване на Bitlocker софтуер на компютър с Windows. Стъпка 2: Изберете Bitlocker криптирано устройство и щракнете върху Напред, за да продължите. Стъпка 3: Въведете парола или 48-цифрено Ключ за възстановяване и щракнете върху OK, за да декриптирате данни от Bitlocker криптирано устройство.

Как да променя настройките на груповите правила на BitLocker?

Редактирайте Групова политика Отидете до Компютър Конфигурация > Административни шаблони > Компоненти на Windows > BitLocker Шифроване на диск > Дискове за операционна система. В десния прозорец щракнете двукратно върху „Изискване на допълнително удостоверяване при стартиране“и ще се отвори изскачащ прозорец.

Препоръчано: