Съдържание:

Какво е псевдоним на Elasticsearch?
Какво е псевдоним на Elasticsearch?

Видео: Какво е псевдоним на Elasticsearch?

Видео: Какво е псевдоним на Elasticsearch?
Видео: Объявила мужа импотентом, а потом убила? Джин Харлоу#заговор Голливуда 2024, Април
Anonim

Индекс псевдоним е вторично име, използвано за обозначаване на един или повече съществуващи индекси. Повечето Elasticsearch API приемат индекс псевдоним вместо име на индекс.

Знайте също какво е псевдоним на полето?

Във вашите данни може да имате групи събития със свързани поле стойности. За да ви помогне да търсите тези групи от полета , можете да зададете полеви псевдоними към техните поле стойности. Псевдоними на полета са алтернативно име, което присвоявате на a поле.

Второ, какво е филтър Elasticsearch? Често използвани филтри ще се кешира автоматично от Elasticsearch , за да ускорите производителността. Филтрирайте контекстът е в сила всеки път, когато клауза за заявка се предава на a филтър параметър, като например филтър или must_not параметри в Bool заявката, the филтър параметър в заявката constant_score или филтър агрегиране.

По същия начин какво е маршрутизирането в Elasticsearch?

Маршрутизиране е процесът на определяне в кой фрагмент ще се намира този документ. Защото Elasticsearch се опитва усилено да накара настройките по подразбиране да работят за 90% от потребителите, маршрутизиране се обработва автоматично. По подразбиране маршрутизиране схемата хешира идентификатора на документ и го използва за намиране на фрагмент.

Как да създам карта в Elasticsearch?

Създайте картографиране за Elasticsearch с Kibana

  1. СТЪПКА ПЪРВА – Анализирайте данните. За демонстрация ще се използва примерен набор от данни на собствения акаунт на Elasticsearch.
  2. СТЪПКА ВТОРА – Разбийте полетата с данни.
  3. СТЪПКА ТРЕТА – Свържете всяко поле с тип данни за Elasticsearch.
  4. СТЪПКА ЧЕТВЪРТА – Създайте индекс, тип и картографиране.

Препоръчано: