В коя операционна система можем да използваме Azure CLI?
В коя операционна система можем да използваме Azure CLI?

Видео: В коя операционна система можем да използваме Azure CLI?

Видео: В коя операционна система можем да използваме Azure CLI?
Видео: MEGA Chia GPU Farming and Plotting Guide for Linux - Gigahorse Start to Finish - 2023 2024, Може
Anonim

Интерфейсът на командния ред на Azure (CLI) предоставя команден ред и среда за скриптове за създаване и управление на ресурси на Azure. Azure CLI е наличен за macOS, Linux и Windows операционна система.

Освен това, в коя операционна система можем да използваме Azure PowerShell?

Вие може да използва Azure Powershell модул на всеки операционна система след Windows 7 + на Linux или Mac операционна система с Powershell 5. Вие ще изискват администраторски или суперпотребителски права, за да постигнат това. Вие мога също така го инсталирайте само с текущ потребител.

По същия начин как да използвам командния ред на Azure? Инсталирайте интерфейса на командния ред на Azure (CLI)

  1. Влезте в CLI, като изпълните следното: az login. Ще видите URL и код:
  2. Отворете предпочитания от вас браузър и въведете този URL адрес. След това въведете кода, който вече сте получили, и кликнете върху „Продължи“:
  3. Изберете акаунта в Microsoft, в който искате да влезете:

Освен това, какво е CLI в Azure?

В Azure команден ред интерфейс ( CLI ) е кросплатформена платформа на Microsoft командна линия опит за управление лазурен ресурси. В Azure CLI е проектиран да бъде лесен за научаване и започване, но достатъчно мощен, за да бъде чудесен инструмент за изграждане на персонализирана автоматизация за използване лазурен ресурси.

Как проверявате дали Azure CLI е инсталиран?

Текущата версия на Azure CLI е 2.0. Да се намерете вашия инсталиран версия и вижте дали трябва да актуализирате, стартирайте az --version. Ако използвате лазурен класически модел на внедряване, Инсталирай на лазурен класически CLI.

Препоръчано: