Съдържание:

Ще създаде ли FileWriter файл?
Ще създаде ли FileWriter файл?

Видео: Ще създаде ли FileWriter файл?

Видео: Ще създаде ли FileWriter файл?
Видео: Шифрование в Java (собственный алгоритм) | Часть 4 2024, Може
Anonim

FileWriter ( Файлов файл ): Създава а FileWriter обект с помощта на посочения Файл обект. Той хвърля IOException, ако файл съществува но е директория, а не обикновена файл или прави не съществува, но не може да бъде създаден или не може да бъде отворен по друга причина.

В тази връзка, FileOutputStream създава ли нов файл?

FileOutputStream ( Файлов файл ): Създава а изходен поток на файл да пиша на файл представлявано от посочени файл обект. Ако файл съществува, но е по-скоро директория, отколкото обикновен файл , прави не съществува, но не може да бъде създадена , или не може да бъде отворен по друга причина, тогава се хвърля FileNotFoundException.

По същия начин, FileWriter презаписва ли съществуващ файл? По подразбиране, FileWriter пише в началото на файл (ще презаписване на съществуващи данни). Задайте незадължителното логично добавяне на true в FileWriter's конструктор, за да започне да пише до края на файл.

Освен това, как да създадете нов файл и да го напишете в Java?

Java създаване на файл

  1. Файл. createNewFile() java.
  2. FileOutputStream. write(byte b) Ако искате да създадете нов файл и в същото време да запишете някои данни в него, можете да използвате метода за запис FileOutputStream.
  3. Java NIO Files.write() Можем да използваме клас Java NIO Files, за да създадем нов файл и да запишем някои данни в него.

Каква е разликата между FileWriter и BufferedWriter?

FileWriter записва директно във файлове и трябва да се използва само когато броят на записите е по-малък. BufferedWriter : BufferedWriter е почти подобен на FileWriter но използва вътрешен буфер за запис на данни във файл. Трябва да използвате BufferedWriter когато броят на операциите по запис е по-голям.

Препоръчано: