Gear VR има ли проследяване на главата?
Gear VR има ли проследяване на главата?

Видео: Gear VR има ли проследяване на главата?

Видео: Gear VR има ли проследяване на главата?
Видео: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Може
Anonim

Най-мобилен VR слушалки като Oculus Go, SamsungGear VR и само Google Daydream View имат ротационен проследяване (3DoF). Можете да гледате нагоре или надолу, от двете страни, или да наклоните глава . Но ако се опитате да се облегнете или всъщност преместете своя главата позиция, това не се проследява. Целият виртуален свят ще се движи с вас.

Просто така, Samsung Gear VR съвместим ли е с iPhone?

Няма VR операционна система за iOS Въпреки че можем да очакваме да видим още и повечеAR- съвместим iOS приложения благодарение на ARKit, не са верни VR приложения. В Samsung Gear VR включва а Oculus стартирайте приложение, заедно с магазини от двете Samsung и Oculus . Но Samsung Gear VR не работи с iPhone.

Второ, кои телефони на Samsung са съвместими с VR? Телефони, съвместими с Samsung Gear VR SM-324

  • Samsung Galaxy Note 5.
  • Samsung Galaxy S6.
  • Samsung Galaxy S6 Edge.
  • Samsung Galaxy S6 Edge+
  • Samsung Galaxy S7.
  • Samsung Galaxy S7 Edge.
  • Samsung Galaxy S8 (само с включения USB-C адаптер)
  • Samsung Galaxy S8+ (само с включения USB-C адаптер)

По този начин как работи VR проследяването?

Глава проследяване система в VR слушалките следват движенията на главата ви в страни и ъгли. Той присвоява X, Y, Zaxis на посоки и движения и включва инструменти като акселерометър, жироскоп, кръг от светодиоди (около слушалките за активиране на външната камера).

Samsung a8 съвместим ли е с VR?

През последните три години, Samsung и Oculus'Gear VR базирани на мобилни устройства VR слушалки са били само съвместими с два вида Samsung смартфон: флагман галактика Серията S и увеличената серия Note. Но това се променя с пускането на новата Galaxy A8 . The A8 разполага с 4GB RAM, докато A8+ притежава 6GBRAM.

Препоръчано: