Какво представлява Raisepropertychanged WPF?
Какво представлява Raisepropertychanged WPF?

Видео: Какво представлява Raisepropertychanged WPF?

Видео: Какво представлява Raisepropertychanged WPF?
Видео: WPF Tutorial : UI Design in Visual Studio Blend 2015 | PC CLEANER 2024, Може
Anonim

2. 9. PropertyChanged се използва за уведомяване на потребителския интерфейс, че нещо е променено в модела. Тъй като променяте вътрешно свойство на обекта User - самото свойство User не се променя и следователно PropertyChanged събитие не е повдигнато.

Също така попитах каква е ползата от INotifyPropertyChanged в WPF?

INotifyPropertyChanged интерфейс е използван да уведоми изгледа или ViewModel, че няма значение кое свойство е обвързващо; той се актуализира. Нека вземем пример за разбиране на този интерфейс. Вземете един WPF Прозорец, в който има общо три полета: Име, Фамилия и Пълно име.

Впоследствие въпросът е какво е OnPropertyChanged? INotifyPropertyChanged е член на интерфейса в System. Пространство от имена на ComponentModel. Този интерфейс се използва за уведомяване на контролата, че стойността на свойството е променена.

Освен това, какво е Updateourcetrigger WPF?

UpdateSourceTrigger . Това е свойство на обвързване, което контролира потока от данни от цел към източник и се използва за двупосочно свързване на данни. Режимът по подразбиране е, когато фокусът се променя, но има много други налични опции, които ще видим в тази статия.

Как внедрявате INotifyPropertyChanged?

Да се внедри INotifyPropertyChanged трябва да декларирате събитието PropertyChanged и да създадете метода OnPropertyChanged. След това за всяко свойство, за което искате да получавате известия за промяна, извиквате OnPropertyChanged всеки път, когато свойството се актуализира.

Препоръчано: