Какво е XMS XMX MaxPermSize?
Какво е XMS XMX MaxPermSize?

Видео: Какво е XMS XMX MaxPermSize?

Видео: Какво е XMS XMX MaxPermSize?
Видео: Dame Tu cosita ñ 2024, Може
Anonim

- Xms - Xmx -XX: MaxPermSize . Тези три настройки контролират първоначално количеството памет, налична за JVM, максималното количество памет, в което JVM може да нарасне, и отделната област на купчината, наречена пространство за постоянно генериране.

Следователно, какво означават XMX и XMS?

Знамето Xmx определя максималния пул за разпределяне на паметта за виртуална машина на Java (JVM), докато Xms определя първоначалния пул за разпределяне на паметта. Това означава с която ще бъде стартирана вашата JVM Xms количество памет и ще може да използва максимум Xmx количество памет.

Също така, какво е MaxPermSize? -XX:PermSize -XX: MaxPermSize се използват за задаване на размер за постоянно поколение. Постоянно поколение: Постоянното поколение е мястото, където се съхраняват файловете на класа. Това са резултат от компилирани класове и JSP страници. Ако това пространство е пълно, то задейства пълно събиране на боклука.

Следователно, какво представляват XMS и XMX в Weblogic?

Xmx - е максималният размер на купчината. Xms - е първоначалният размер на купчината. (дайте му същият като Xmx ) XX:MaxPermSize - използва се за поддържане на отразяване на самата VM, като например обекти на класове и обекти на метод (независимо е от размера на купчината,, дайте му 1/3 до 1/4 от Xms размерът зависи от размера на вашия клас)

Какво е XMS?

XMS . Съкращение за Extended Memory Specification, процедура, разработена съвместно от AST Research, Intel Corporation, Lotus Development и Microsoft Corporation за използване на разширена памет и зона с висока памет на DOS, 64K блок малко над 1MB.

Препоръчано: