Съдържание:

За какво се използва TypeORM?
За какво се използва TypeORM?

Видео: За какво се използва TypeORM?

Видео: За какво се използва TypeORM?
Видео: How To Choose FISH For Your PLANTED TANK 2024, Може
Anonim

Въведете ORM е ORM, който може да работи в платформи NodeJS, Browser, Cordova, PhoneGap, Ionic, React Native, NativeScript, Expo и Electron и може да бъде използван с TypeScript и JavaScript (ES5, ES6, ES7, ES8).

Знайте също, как да инсталирам TypeORM?

Инсталация

  1. Инсталирайте пакета npm: npm install typeorm --save.
  2. Трябва да инсталирате подложка за отражение-метаданни: npm install reflect-metadata --save. и го импортирайте някъде в глобалното място на вашето приложение (например в app.ts): импортирайте "reflect-metadata";
  3. Може да се наложи да инсталирате въвеждания на възел: npm install @types/node --save.

Второ, какво е Sequelize? Sequelize е базиран на обещания ORM за Node. js. Sequelize е лесен за научаване и има десетки страхотни функции като синхронизация, асоцииране, валидиране и т.н. Освен това има поддръжка за PostgreSQL, MySQL, MariaDB, SQLite и MSSQL. Предполагам, че имате някаква форма на услуга за SQL база данни, стартирана на вашата машина.

Точно така, какво е тип ORM?

Обектно-релационно картографиране ( ORM , O/RM и O/R инструмент за картографиране) в компютърните науки е техника за програмиране за преобразуване на данни между несъвместими Тип системи, използващи обектно-ориентирани езици за програмиране. Това на практика създава „база данни за виртуални обекти“, която може да се използва от езика за програмиране.

Как да използвам TypeORM?

Пример как да използвате TypeORM с TypeScript

  1. клонирано хранилище.
  2. стартирайте npm i.
  3. редактирайте ormconfig.json и променете конфигурацията на вашата база данни (можете също да промените тип база данни, но не забравяйте да инсталирате конкретни драйвери за база данни)
  4. стартирайте npm start.
  5. наслади се!

Препоръчано: