Мога ли да стартирам MS Office на Linux?
Мога ли да стартирам MS Office на Linux?

Видео: Мога ли да стартирам MS Office на Linux?

Видео: Мога ли да стартирам MS Office на Linux?
Видео: Linux - худшая операционная система 2024, Април
Anonim

Linux потребители мога използвайте LibreOffice, GoogleDocs и дори тези на Microsoft офис Уеб приложения, но някои хора все още се нуждаят - или просто искат - настолната версия на Microsoft офис . За щастие има начини да бягай Microsoft Office на Linux . Това очевидно не се поддържа от Microsoft, но все пак работи доста добре.

Съответно, мога ли да стартирам MS Office на Ubuntu?

Инсталиране на Microsoft Офис на Ubuntu WithPlayOnLinux И така, PlayOnLinux е готов. Имате правилната версия на Microsoft Office . Това е платен инструмент с безплатна пробна версия може да бяга по-късни версии на Microsoft Office . Към момента на писане офис 2016 не се поддържа напълно от PlayOnLinux/Wine, но работи в CrossOver.

Освен това, какъв софтуер работи на Linux? VirtualBox на Oracle работи на Linux , и можете да използвате и a Linux -специфичен инструмент за виртуална машина като GNOMEBoxes. Приложението Boxes използва основната поддръжка на виртуална машина KVM в Linux ядрото. Така или иначе, това софтуер ще ви позволи бягай Windows и други операционни системи на a Linux работен плот.

Хората също така питат дали Microsoft някога ще пусне Office за Linux?

Кратък отговор: Не, Microsoft никога няма да пусне Office апартамент за Linux . Дълъг отговор: Вярвам Linux дистрибуциите са в лудост, няма посока, няма пазарна сила, която да наложи решението.

Има ли алтернатива на MS Office?

Ако търсите а безплатно и лесно алтернатива към Microsoft офис , то FreeOffice е на апартамент за вас. В Компанията SoftMaker се развива офис софтуер от 1987 г. и неговите офис апартамент е техен водещ продукт. В Самият пакет е напълно съвместим с всички формати на Microsoft Word, Excel и PowerPoint.

Препоръчано: