Каква е разликата между Pragma Exception_init и Raise_application_error?
Каква е разликата между Pragma Exception_init и Raise_application_error?

Видео: Каква е разликата между Pragma Exception_init и Raise_application_error?

Видео: Каква е разликата между Pragma Exception_init и Raise_application_error?
Видео: CS50 2013 - Week 9 2024, Април
Anonim

прагма изключение init превръща грешка в Oracle в именуван изключение. Ако операция на база данни поражда ORA-00054 "ресурс зает", ще трябва да кодирате:. Raise_application_error се използва за ИЗВЕЖДАНЕ на грешка - изключение_инициал се използва за справяне с грешки (предполагам, че може да се каже, че са противоположни в начин).

Тогава какво е Pragma Exception_init?

EXCEPTION_INIT Прагма . В прагма EXCEPTION_INIT свързва име на изключение с номер на грешка в Oracle. Можете да прихванете всяка грешка ORA- и да напишете конкретен манипулатор за нея, вместо да използвате манипулатора OTHERS. Потребителско дефинирано изключение, декларирано в текущия обхват.

Също така, каква е разликата между приложението за повишаване и повишаване? RAISE_APPLICATION_ERROR е стандартна вградена процедура от Oracle, която повишава ан грешка с номер и разбираеми за потребителя грешка съобщение. Това помага на потребителя да работи върху разделителната способност на грешка по най-ексклузивния и правилен начин. Raise_application_error показва приложение специфични грешка съобщение. Не можете отново- повишавам то.

Само така, какво е Raise_application_error?

Отговори на грешка_на_приложение всъщност е процедура, дефинирана от Oracle, която позволява на разработчика да повдигне изключение и да свърже номер на грешка и съобщение с процедурата. Oracle предоставя грешка_на_приложение процедура, която ви позволява да увеличавате персонализирани номера на грешки във вашите приложения.

Какви са типовете изключения на Pragma?

5 видове на Прагма директивите, налични в Oracle, са изброени по-долу: PRAGMA EXCEPTION_INIT : Тази директива обвързва дефиниран от потребителя изключение към конкретен номер на грешка. ПРАГМА INLINE: (Въведено в Oracle 11g) Тази директива определя, че извикване на подпрограма или трябва, или не трябва да бъде вградено.

Препоръчано: